Σάββατο 12 Απριλίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Προς: Συντάκτες πολιτικού & νεολαιίστικου ρεπορτάζ.
Θέμα: Ανοιχτές Επιτροπές Αγώνα Νέας Γενιάς για το Ασφαλιστικ

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας συνιστά την κορυφαία αντί-νεολαιίστικη πράξη της αντιδραστικής δεξιάς που εδώ και τέσσερα χρόνια εξουσιάζει το λαό. Είναι άλλη μια απόδειξη της βαθιά αυταρχικής και αντί-κοινωνικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.
Διαλύει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων και των γυναικών και μας γυρίζει σε ένα απώτερο παρελθόν, όπου οι πολίτες στερούνταν των στοιχειωδέστερων δικαιωμάτων τους. Είναι πλέον σαφές ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σε ανοιχτό πόλεμο με την ελευθερία και τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.
Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου καλεί σε άμεση κινητοποίηση και κοινωνική μάχη διαρκείας όλη την προοδευτική νεολαία. Σε αυτό το πλαίσιο συγκροτούμε ανοιχτή επιτροπή αγώνα νέας γενιάς, με πρωτοβουλία των στελεχών της Ν. ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.
Επιτροπή αγώνα με αντικείμενο την αντίσταση στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και την προάσπιση εν γένει των κοινωνικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς στην παιδεία, την υγεία, και την εργασία.
Η Επιτροπή που συγκροτούμε είναι ανοιχτή. Εμείς ως νέοι σοσιαλιστές παίρνουμε την πρωτοβουλία σε επίπεδο κοινωνικής βάσης και επιδιώκουμε να συσπειρώνουμε γύρω μας όλους τους προοδευτικού νέους.
Προχωράμε άμεσα τη συλλογή υπογραφών για το δημοψήφισμα, όπως κάναμε και στις 25 και 26 Μαρτίου, αλλά και στην οργάνωση εκδηλώσεων.
Θα επιχειρήσουμε να προχωρήσουμε σε πολυποίκιλες δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων, ώστε να διαμορφώσουμε ένα κοινωνικό μέτωπο αντίστασης στη δεξιά και την πολιτική της.
Στόχος μας είναι να ανατραπεί η πολιτική της κυβέρνησης αλλά και να σμιλεύσουμε μιας νέα αριστερή ενότητας με τις δυνάμεις που βρίσκονται στο πρωτοπόρες χώρο του ΠΑΣΟΚ και της κοινωνίας.
Απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και σε άλλες προοδευτικές, αριστερές νεολαίας για συντονισμένη παρέμβαση και δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: