Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΜΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΣΟΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Θα θέλαμε να εκφράσουμε το θαυμασμό και τα θερμότερα συγχαρητήριά μας στους παραολυμπιονίκες μας για τα 24 μετάλλια που μας χάρισαν.
Αυτά τα παιδιά με το σθένος και την ψυχική τους δύναμη κατάφεραν για άλλη μια φορά να μας γεμίσουν υπερηφάνεια, να μας δείξουν ότι παρά τις αναπηρίες τους ξέρουν να προσπαθούν, να αγωνίζονται, να αναδεικνύονται πρωταθλητές στους κορυφαίους διεθνείς αγώνες, ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τους υπόλοιπους αθλητές.
Πραγματικοί πρωταθλητές «καθαρών» αγώνων, παραδείγματα ικανά να μας αποσπάσουν από την θλιβερή ανάμνηση των κρουσμάτων ντόπινγκ, που σκίασαν πρόσφατα τις εθνικές μας επιτυχίες στην κινεζική πρωτεύουσα. Πραγματικοί ήρωες και όχι χημικοί υπεράνθρωποι, αθλητές τους οποίους μπορούμε υπερήφανα να κοιτάμε στα μάτια αντί να ψάχνουμε τα σημάδια στις φλέβες τους.
Αυτές οι επιτυχίες αναδεικνύουν για άλλη μια φορά τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες καθώς και την ανεπάρκεια της κυβέρνησης της ΝΔ στην αντιμετώπισή τους. Παρά τα προνόμια που θεωρητικά απολαμβάνουν οι παραολυμπιονίκες, στερούνται ειδικά διαμορφωμένων εγκαταστάσεων άθλησης με άνετη πρόσβαση και αναγκάζονται να προετοιμάζονται στους ίδιους χώρους με τους υπόλοιπους αθλητές, χώρους οι οποίοι είναι πολλές φορές ακατάλληλοι ακόμα και για αθλητές χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ φρόντισε είτε να εκποιήσει τις ειδικές ολυμπιακές υποδομές που είχαν δημιουργηθεί με τις θυσίες του Ελληνικού λαού και προορίζονταν για αυτούς είτε να τις εγκαταλείψει στη φθορά του χρόνου χωρίς την απαιτούμενη συντήρηση.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, αρωγός των προσπαθειών των ατόμων με αναπηρίες, ζητά να αποδοθούν άμεσα οι εγκαταλειμμένες εγκαταστάσεις στους αθλητές μας, να αυξηθούν και να καταβληθούν έγκαιρα οι απαιτούμενες κρατικές επιχορηγήσεις, να δημιουργηθούν νέα κίνητρα ώστε τα άτομα με αναπηρίες να βγουν από το περιθώριο και να ενταχθούν δυναμικά όχι μόνο στους αθλητικού στίβους αλλά και στο μεγάλο στίβο της ζωής. Άλλωστε οι επιτυχίες τους στους αγώνες μάς απέδειξαν ότι αξίζουν την προσοχή και την εκτίμηση όλων μας, μια διαφορετική, δίκαιη αντιμετώπιση από την πολιτεία και τους φορείς της. Ευχόμαστε στους παραολυμπιονίκες μας, στους αθλητές της καρδιάς μας, προπάντων υγεία, καλή συνέχεια, υπομονή και κουράγιο στο δύσκολο έργο τους, ώστε σύντομα να μας χαρίσουν νέες στιγμές δόξας και συγκίνησης. Να είναι βέβαιοι ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ στέκεται στο πλευρό τους, πρωτοστατεί στον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, όπως άλλωστε πρωτοστατεί σε όλους τους κοινωνικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: