Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974

34 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Σαν σήμερα πριν 34 χρόνια ένας μεγάλος πολιτικός η μάλλον καλύτερα ένας ηγέτης του Λαού, ο Ανδρέας.Γ.Παπανδρέου κρατούσε στα χέρια του μια ιδρυτική διακύρηξη. Μια διακύρηξη βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού κινήματος, του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ένα κίνημα του Λαού. Με συμμετοχική δημοκρατία και κυρίως εξασφάλιση τόσο της εθνικής μας ανεξαρτησίας όσο και της λαϊκής κυριαρχίας. Ένα κίνημα για όλους του Έλληνες. Ένα κίνημα το οποίο θα νοιαζόταν για τον κάθε πολίτη και όχι μόνο για τους λίγους όπως ακριβώς κάνει αυτήν την στιγμή η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτός ο μεγάλος ηγέτης Ανδρέας.Γ.Παπανδρέου και το ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε ένα όραμα και τους εξής στόχους :
* ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ* ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ* ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ* ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ο αγώνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ για την εθνική αναγέννηση της Χώρας, στηρίζεται στην αρχή πως η εθνική μας ανεξαρτησία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της λαϊκής κυριαρχίας, πως η λαϊκή κυριαρχία αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της κοινωνικής απελευθέρωσης, πως η κοινωνική απελευθέρωση αποτελεί προϋπόθεση για την πραγμάτωση της πολιτικής δημοκρατίας.
Τότε ο αείμνηστος αυτός ηγέτης, είχε καλέσει τον Ελληνικό Λαό να οργανωθεί στις τάξεις του, σε οργανώσεις βάσης, να συμμετάσχει άμεσα στην παραπέρα διαμόρφωση του προγράμματός του, στη λήψη όλων των αποφάσεων και στην ανάδειξη των στελεχών του σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα συνεχίσουμε με νέα ένταση και αποφασιστικότητα τον αγώνα για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα.
Αυτό ακριβώς θέλει να πραγματοποίηση και ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Γεώργιος.Α.Παπανδρέου, καλεί όλο τον ελληνικό λαό να οργανωθεί με εμάς σε οργανώσεις βάσεις. Από το μικρότερο χωριό μέχρι την μεγαλύτερη πόλη που υπάρχει στην Ελλάδα. Με τον κόσμο να συμμετέχει σε όλα. Με την συμμετοχή του κάθε απλού πολίτη. Μόνο έτσι θα μπορέσει η Ελλάδα να ξεφύγει από την κυβέρνηση των λίγων, από την κυβέρνηση των σκανδάλων, από την κυβέρνηση της ακρίβειας και των φόρων, από την κυβέρνηση που καταπατεί κάθε δικαίωμα του πολίτη, από την κυβέρνηση της νοθείας, από την σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

3 σχόλια:

hono-gr είπε...

Kala thn krathse th diakirhxsh tote o Adreas Twra ti kratane oi enapomeinandes...

Στειακάκης Ζαχαρίας είπε...

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.

σίβυλλα είπε...

Η διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη 1974, δεν προήλθε από παρθενογένεση
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/3-1974.html

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΚ

Σχόλιο:
Μετά από τόσες δεκαετίες, ένα "κείμενο" που γράφτηκε σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες (αμερικανοκίνητη δικτατορία) και που αποτέλεσε βάση για τη Διακήρυξη της 3η Σεπτέμβρη 1974, σήμερα δεν έχει στοιχεία και ζητούμενα για τη δημοκρατία του 2008;
Ιστορικό ντοκουμέντο, ανάλυση με τη σφραγίδα του ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, του κινήματος που χάραξε ανεξίτηλα την πορεία της πατρίδας μας μετά τη μεταπολίτευση – με τη δημιουργία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Τμήμα της ιστορικής πολιτικής καταγραφής για την πορεία του αριστερού προοδευτικού κινήματος.
Ας μην ξεχνάμε ποτέ!
Λαοί, κινήματα που δεν έχουν μνήμη,
δεν έχουν μέλλον!